Wat is het verschil tussen droogbloemen en gepreserveerde bloemen?

We gebruiken bloemen ceremonieel, als geschenk en als decoratie. Het is veilig om te zeggen dat bloemen een van de meest klassieke en tijdloze dingen zijn die je iemand kunt geven of gebruiken om je ruimte op te fleuren. Sommigen zeggen dat de vergankelijke aard van verse bloemen deel uitmaakt van wat ze zo mooi maakt, ze gaan maar zo lang mee voordat ze vergaan, dus je moet de schoonheid waarderen voordat het verdwenen is. Maar moet de schoonheid echt vervagen?

 

Wat als je de schoonheid van bloemen kon behouden?

De meeste mensen weten wel dat je bloemen kunt drogen; je hebt misschien zelf wel eens een bloem gedroogd door deze aan de steel op te hangen of tussen de pagina's van een boek te persen. Hoewel de diverse methoden de bloemen langer laten meegaan, zien bloemen die op deze manier zijn gedroogd er niet altijd zo mooi uit als je zou hopen. Ze verliezen vaak veel kleur en frisheid, wat ertoe leidt dat ze er levenloos uitzien en aanvoelen.

 

Het preserveren van je bloemen daarentegen, behoudt de frisse en levendige uitstraling, en je bloemen blijven er meer dan een jaar lang vers uitzien. Bloemen worden gepreserveerd met een verfijnde methode: de bloemen worden in een milieuvriendelijke glycerinemix geplaatst wanneer ze in hun meest ideale bloeistaat zijn, en de glycerine vervangt vervolgens al het vocht in de bloem. Dit betekent dat het dode, broze uiterlijk van gedroogde bloemen volledig wordt vermeden. Van bloesem tot steel zal de gepreserveerde bloem zijn oorspronkelijke soepele textuur en levendige kleur behouden. Het verschil tussen een gedroogde bloem en een gepreserveerde bloem kan het best worden gedemonstreerd met een roos—de gedroogde roos zal er verwelkt uitzien, terwijl de gepreserveerde roos identiek lijkt aan een verse roos.

 

Goed voor jou, goed voor de planeet

Kiezen voor gepreserveerde bloemen in plaats van verse bloemen is ook een duurzamere optie. In een wereld die zich afkeert van wegwerpproducten, zijn gepreserveerde bloemen die lang meegaan veel milieuvriendelijker dan in de winkel gekochte verse bloemen die binnen een week vergaan. De glycerine die we gebruiken om onze bloemen te bewaren is volledig natuurlijk en wordt gebruikt in cosmetica en voedsel, waardoor het veilig, natuurlijk en goed voor de planeet is.

Gedroogde bloemen, verse bloemen en gepreserveerde bloemen hebben allemaal hun eigen voordelen, maar als je op zoek bent naar een duurzame, kosteneffectieve en levendige optie, zijn gepreserveerde bloemen een geweldige keuze.


You may also like

Alles bekijken
Example blog post
Example blog post
Example blog post